Ливърпул ще компенсира 110% от въглеродните си емисии чрез блокчейн проект

Ливърпул е решен да стане първият “климатично позитивен” град в света, като планира да компенсира повече от 110% от въглеродните си емисии. Общинският съвет на града ще партнира с местната “Фондация Посейдон” – блокчейн платформа – за да използва технологията така, че да стане първата климатично позитивна община до края на 2018 г. и първият климатично позитивен град в света до 2020 г.

Ливърпул компенсира влиянието на своите въглеродни емисии главно чрез подкрена за проекти за опазване на горите и залесяване.

Наред с това съветът реши и да намали въглеродното въздействие на града с 40% до 2030 г. и стартира проекти за енергийна ефективност, за да постигне целта, като инсталация на LED осветление, за да пести енергия.

„Радвам се, че подписахме това споразумение за партньорство, за да свържем Ливърпул директно с полезни за климата проекти по целия свят”, заяви Джо Андерсън, кмет на Ливърпул. “Технологията е първата по рода си, която наистина дава решение на правителства, фирми и отделни лица по света да помогнат да преобърнем причините за изменението на климата. Аз съм развълнуван, че това споразумение ще внесе тази авангардна технология в нашия град”.

Кметът призова и други градове по света да вземат пример и да използват модерната технология за опазване на климата.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*