Британският енерго-регулатор с предложения за подкрепа на електромобилите

Ofgem, енергийният регулатор на Обединеното кралство, представи предложения за подкрепа на “революцията” на електрическите автомобили в страната. Ofgem защитава тезата за “гъвкава система”, която ще позволи повече електрически превозни средства да бъдат зареждани в съществуващата мрежа и ще намали необходимостта от изграждане на нови скъпи електроцентрали и допълнителен мрежов капацитет.

Милиони електромобили се очаква да превземат британските пътища в периода до влизането в сила на забраната за бензинови и дизелови автомобили през 2040 г. Затова правителството проучва ефективни и рентабилни методи за поддръжка на мрежата.

Ако собствениците на ЕПС използват „гъвкаво“ зареждане, мрежата ще може да зарежда 60% повече електромобили, отколкото би могла при “негъвкаво” зареждане, когато електрическите превозни средства се зареждат само в пиковите часове. Предложението на регулатора предвижда стимули за клиентите да зареждат електрическите си превозни средства в подходящото време.

“Ofgem работи с правителството в подкрепа на революцията на електрическите автомобили във Великобритания, която може да донесе големи ползи на потребителите”, каза Джонатан Брайърли, изпълнителен директор, системи и мрежи, Ofgem. “Реформите ни ще помогнат на повече потребители да зареждат електрическите си автомобили и това да им спестява пари”.

Очаква се реформите, предложени от регулатора, да започнат да влизат в сила към 2022 и 2023 г.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*