Верига за хранене тества компостируеми опаковки за кетчуп от… водорасли

Клиентите, поръчващи храна от Just Eat през следващите няколко седмици могат да се окажат изненадани от опаковката на сосовете: фирмата започва тестовете на сашета за кетчуп, които са направени от водорасли и са компостируеми.

Шестседмично проучване на новата опаковка е резултат от партньорство със стартъп на име Skipping Rocks Lab. Новата опаковка ще се прилага за сашетата с кетчуп и сос от чесън и билки.

Пакетчетата са алгинатен материал, извлечен от морски водорасли, и са напълно годни за консумация. Въпреки това, според Just Eat, се очаква повечето клиенти да изстискат соса и да изхвърлят обвивката на боклука – в кофите за домашен компост, хранителни отпадъци или общ боклук. Там обаче сашетата ще се разградят напълно.

Проучването е част от усилията на Just Eat да намали употребата на пластмаси за еднократна употреба. Компанията предлага на потребителите възможност за отказ от пластмасови опаковки и отстраняване на всички пластмасови изделия за еднократна употреба от опаковите, с които се доставя храна за партньорските ресторанти.

Just Eat каза, че ще използва резултатите от шестседмичното проучване, за да оцени възможността за пускане на сашетата от морски водорасли в останалата част от бизнеса си.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*