До 2050 г. Fujitsu ще използва само чиста енергия

Японският технологичен гигант Fujitsu се присъедини към организацията RE100, членовете на която обещават да използват само възобновяеми енергийни източници – слънчеви панели, вятърни турбини, водноелектрически централи и др.

Според плановете на Fujitsu, до 2030 г. около 40% от електроенергията, която използват структурите на компанията, ще идва изцяло от възобновяеми източници. Към 2050 г. Fujitsu ще увеличи дела на чистата енергия до 100%.

Обещанието да се използва само ВЕИ обхваща всички клонове и поделения на Fujitsu по света.

За да изпълни тази задача, японската компания ще работи с партньори, включително доставчици на слънчеви панели. В допълнение, корпорацията ще продължи научните изследвания, разработките и изпитанията, свързани с управление и съхранение на енергия.

RE100 се управлява от международната организация с нестопанска цел Climate Group. Инициативата се подкрепя и от компании като Facebook, Goldman Sachs, Carlsberg Group, eBay и др.

Решението на Fujitsu до добива енергията си изцяло от чисти източници е част от средносрочната и дългосрочната политика на японската компания за опазване на околната среда, обявена през май под надслов Визия на Fujitsu за енергията и климата“. Нейната цел е да свете въглеродните емисии на компанията до нула в срок до 2050 г.

 

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*