Бивша чешка дестилерия се превръща в оживено съвместно работно пространство

Чешката архитектурна практика KOGAA Студио е преобразувала бивша дестилерия в в Брно, Чехия, в прекрасно съвместно работно пространство на име “Социалния реактор”. Редизайнът запазва пост-индустриалното очарование на сградата от 19-ти век, като вкарва в нея ярка и модерна естетика. Доскоро пустееща, сградата сега служи като активно пространство за събирания на хора.

Четириетажната сграда първоначално е била част от фабрика за дестилация, основана от еврейско семейство преди повече от 200 години. Досегът с новото пространство започва с вход с аркада, който свързва улицата с просторно пространство за забавление на открито. Тази зона, наречена “Дворът”, е оборудвана със сгъваем бар, интегриран в старовремски асансьор. “Дворът” също така се свързва с различни вътрешни помещения, които включват пространства за съвместно ползване, офиси, трапезария и многоцелева зала за събития. На горния етаж има студио и работилница.

“Една от най-новите … структурни интервенции бе извършена на второто и третото ниво на сградата, където централната греда беше премахната, за да се създадат зала с двойна височина и два балкона, обърнати към централното пространство”, казват архитектите в изявление за проекта. “Залата е предназначена за презентации, лекции и семинари. Балконите са посветени на ателиета и офиси на дизайнерите.”

Едно от най-новите допълнения е двуетажният обем от дървения материал – изработен от рециклирани материали и облицован в поликарбонат и гофрирана пластмаса.Там се помещават обща зала за срещи, кухненски бокс, библиотека и допълнителни помещения за работа.

   

Снимки: BoysPlayNice

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван




*