Трифазен ток за всички къщи искат на Острова

Електроенергийните стандарти за новите жилища трябва спешно да се модернизират, за да се подготвят за бъдещето с ниски въглеродни емисии, когато домовете ще генерират и съхраняват своя собствена енергия – това поиска британската Асоциация за възобновяема енергия (REA). В своя позиция асоциацията твърди, че инсталирането на нови технологии като станциите за зареждане на електрически автомобили (EV), системите за производство на слънчева енергия и батериите за складиране на електричество в момента бива “възпрепятствано” от електрически стандарти “от преди Втората световна война”.

Трифазното електрозахранване трябва да стане стандарт за всички нови домове, настоява REA. Според организацията, това би позволило потреблението на електрическите уреди, като пералните машини или домашните батерии, да бъде разпределено между трите фази така, че жилищата да могат да разчитат на по-голям капацитет. Трифазните захранвания биха могли позволят по-лесното инсталиране на зарядни станции за бързо зареждане на електромобили и по-големите фотоволтаични масиви, твърди REA.

Инсталирането на трифазно захранване вероятно ще бъде незначително по-скъпо, но ще помогне за по-надеждно бъдеще на електрозахранването, се казва в доклада, спонсориран от „Western Power Distribution“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*