Reebok ще прави маратонки от памук и царевица

Reebok създаде първата си маратонка, произведена изцяло от растителни материали. Тя е част от инициативата “Памук + царевица”, обявена през 2017 г. от гиганта за спортни стоки. С това компанията реши да премине към употребата на материали на растителна основа като начин за “прочистване“ както на производството, така и на рециклирането на спортните стоки, които традиционно биват изработвани от материали на петролна основа.

За изработката на горната част на маратонката се използва 100 процента органичен памук, като се избягват пестицидите и хербицидите, използвани в традиционния памук. За основата новите маратонки на Reebok – табаните – се използват продукт от царевица. За да е всичко органично и боразградимо, стелката е изработена от рициново масло.

Първият продукт от тази линия, който ще се появи на пазара, NPC UK Cotton + Corn sneaker, е първата обувка, сертифицирана като съдържаща 75% биологични материали. Тези продукти се доставят в партньорство с DuPont Tate & Lyle Bio Products – компания, създадена с цел разработване на биологични решения за различни пазари.

Макар че използването на тези растителни компоненти е иновативно, работата в посока устойчиви обувки не спира дотук. Reebok има тричасов, напълно устойчив цикъл, предвиден за продуктовата линия Cotton + Corn, който разглежда производството, износването и последващата употреба. Компанията е на път да постигне тази цел, защото маратонките са напълно компостируеми се в края на цикъла на износване. Техният живот реално продължава оттам натък, когато компостът се използва за следващото поколение обувки.

Първата партида от новата маратонка NPC UK Cotton + Corn sneaker вече е разпродадена, казват от Reebok.

Снимки: Reebok Media

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*