Facebook ще използва 100% възобновяема енергия до края на 2020 г.

Най-голямата социална мрежа в интернет – Facebook – обяви ангажимента си да използва 100% възобновяема енергия и това трябва да стане факт до 2020 г. Амбицията на компанията е да захранва дейностите само от вятърна и слънчева енергия.

След като си постави цел да намали драстично парниковите си емисии, особено от центровете за данни, технологичната компания вече надмина целта си за 2018 г. Facebook имаше за цел да захранва 50% от своите съоръжения от възобновяеми източници до края на 2018 г., но още през 2017 г. използването на чиста енергия достигна 51%.

Facebook казва, че ще продължи да работи усилиено за подобряването на тези цифри, като ще намали емисиите на парникови газове до 25% от настоящия им обем.

В публикация във фирмения си блог Facebook заяви: “В една рекордна година за покупките на енергия от възобновяеми източници Facebook е на път да стане един от най-големите корпоративни купувачи на възобновяема енергия.”

Повод за гордост за Facebook, наред с всичко останало, е и местното въздействие на програмата й за възобновяема енергия: проектите за осигуряване на ВЕИ за компанията осигуряват заетост, инвестиции и по-здравословна среда за местните общности.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*