Устойчива кучешка колиба си има зелен покрив и вентилатор

Калифорнийската фирма Studio Schicketanz е проектирала устойчива кучешка колиба, изработена от екологични материали, която има зелен покрив, вентилатор и чешмичка за вода. Зеленият покрив си има собствена напоителна система, а вентилаторът, който охлажда колибата, се захранва със слънчева енергия. Звучи ли абсурдно? Но защо не – собствениците на породисти кучета биха се погрижили всякак за своите космати любимци.

Дизайнът е е дело на архитекти и е вдъхновен от фокуса на фирмата върху създаването на “пейзажи, архитектура и интериорен дизайн с акцент върху жизнеспособността”.

Основният обем на кучешката колиба е традиционна кутия с леко наклонен покрив. Вътрешното пространство е оборудвано с вграден подов канал за лесно почистване. Освен това има вентилатор, захранван от слънчева енергия, който поддържа хладина през деня. Кучетата моат да виждат посетителите благодарение на малките прозорци от двете страни на “дома си”.

Има и външен отсек, в който могат да се съхраняват кучешките играчки, лекарства и допълнителни аксесоари.

Малка тревиста рампа води до зеления покрив, който е интегриран в дизайна, за да насърчи кучетата “да се наслаждават на чист въздух от комфорта на своето лично пространство”. За удобство на животното има чешмичка на покрива. Тя се активира от сензор за движение, т.е. от нея потича вода при приближаването на кучето.

Шадраванчето е свързано към напоителна система за подържане на тревата на покривчето.

Екологичната кучешка колиба ще бъде изложена по време на конкурса Carmel Canine Cottages от 11 до 15 септември. След събитието структурата ще бъде продадена на търг, като всички средства ще отидат в Дружеството за превенция на жестокостта към животните (SPCA ).

   

Изображения: Studio Schicketanz

1 коментар

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*