Освен „дървена“ ваканция скоро ще има и „огнена“ ваканция

Снежните дни с обилни валежи са една от зимните радости на учениците, но скоро училищата ще се затварят и заради друга вариация на лошото време. Някои училища в САЩ вече пускат учениците във ваканция заради прекомерните жеги. Очаква се тази тенденция да се засилва, предвид изменението на климата. Така освен „дървена“ ваканция скоро ще има и „огнена“ ваканция.

Училищата в източната част на САЩ в последно време обявяват все повече „горещи дни“ от когато и да било. Високите летни температури тормозят школата в Ню Йорк, Кънектикът, Ню Джърси и дори части от Средния Запад. Обявяването на ваканциите се случва по-често на места, където няма достатъчно климатизация, особено що се касае до следучилищните занимания на децата. Най-често прекратяването на училищните дейности засяга спортните активности на учениците.

Междувременно редица училища в Ню Йорк остават отворени бхлагодарение на градската инвестиция в нови климатични системи. Тя коства на щата близо 30 милиона долара. Градът планира всяка класна стая в региона да има климатик и това трябва да се постигне в рамките на следващите четири години. По този начин всички стаи ще са достатъчно хладни през лятото и, в идеалния случай, това няма да има тежко въздействие върху околната среда.

Тъй като глобалното затопляне продължава да оказва влияние върху климата по света, рекордно високите температури могат да се окажат особено чести и да са налице дори в месеци, които обикновено не са свързани с екстремни жеги. Не е ясно колко училища ще възприемат политиката на „огнена“ ваканция, но е възможно тези прекъсвания на учебния процес да станат толкова чести, колкото традиционните „дървени“ дни.

1 коментар

  1. Препоръкаи:
    Сейте дървета в градовете, около училища, детски градини. Задължавайте новите сгради да имат подземни гаражи и озеленяване (с поддръжка и план за 10 години на пред!).
    Всеки един затворник трябва да посади по 1 дърво всеки 2 седмици.
    Всеки един ученик трябва да посади по 2 дървета всяка година и всяко училище да има зимна и лятна градина с подправки, билки и др. ценни за района ни растения, за да научим поколенията защо е прекрасна Родината ни!

    Ей така ще намалеят колите по тротоарите, ще се увеличат зелените площи и ще се намали температурата във всеки град.

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*