Google ще клика с енергия от финландски вятър

Google ще изкупува всичката електроенергия от новата, 81-мегаватова вятърна електроцентрала Hedet във Финландия. Проектът ще започне да функционира в края на следващата година. Изграждането на 18-те вятърни турбини на бъещия ветроенергиен парк се очаква да започне до края на годината.

Финландците са щастливи и горди от новото постижение.

Ксавие Барбаро, главният изпълнителен директор на Neoen – една от двете фирми-собственици на фермата заяви: “Радваме се, че Google избра да работи с нас. Доставянето на водеща мултинационална компания със зелена електроенергия във Финландия, където се насърчава възобновяемата енергия, напълно съответства на стратегията и възможностите ни”.

По думите му, доверието на големите мултинационални компании се печели с “благодарение на конкурентни активи, солидни основи и дългосрочна перспектива”.

“Чрез производството на електроенергия от възобновяеми източници на най-конкурентната цена, на местно ниво, устойчиво и в голям мащаб, ние сме се превърнали в световен лидер в енергийния преход и се гордеем, че наричаме Google наш клиент”.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*