Британците обмислят зелени регистрационни номера за екологичните превозни средства

Екологично чистите автомобили, микробуси и таксита скоро могат да се сдобият със зелени регистрационни номера във Веикобритания. Това предвижда нов план за повишаване на осведомеността относно превозните средства с изключително ниски емисии. Правителството на страната стартира обществена консултация по въпроса.

Специалните табели, каквито вече се използват в страни като Норвегия, Канада и Китай, могат да се поставят на екологичните превозни средства като електромобилите и водородните коли. Смята се, че това насърчава възприемането на този род возила сред шофьорите.

Освен популяризирането на превозни средства с нулеви емисии, зелените регистрационни номера биха могли да подпомогнат местните стимули за електрически превозни средства. Товавключва мерки като осигуряването на достъп до автобусните ленти за превозните средства с ниски емисии, право на паркиране в сини, зелени и други специални зони, безплатно движение в градски центрове и нискоемисийни зони.

Публичната консултация, стартирана от правителството, цели да проучи дали зелените табелки биха проработили според очакваното в Обединеното кралство и, ако е така, как би трябвало да изглеждат.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*