И Volvo се зае с автономни електромобили

Volvo Trucks също работи по създаването на автономни електрически превозни средства, даде да се разбере компанията. Нейната визия за този вид транспорт е по-сдържана от тази на редица други производители: според Volvo, безпилотните електрически коли могат да обслужват повторяеми маршрути, бидейки управлявани централизирано. Така може да се осигури по-ефективен, по-безопасен и по-чист транспорт.

В представите на Volvo автономните електрически автомобили са свързани постоянно. Те имат връзка с облачна система за мониторинг и контрол. Автомобилите са оборудвани с усъвършенствани системи за автономно шофиране. Те са създадени, така че да намират текущата си позиция с точност до сантиметри, да наблюдават в детайл и да анализират какво се случва с другите участници в пътното движение, а след това да реагират с изключителна прецизност.

Центърът за контрол на транспорта наблюдава непрекъснато движението на автомобилите и през цялото време разполага с точна информация за позицията на всеки един от тях, заряда на батериите, съдържанието на товара, изискванията за сервизно обслужване и други ключови параметри. Както при процесите в промишленото производство, скоростта и траекторията на движение са персонализирани, за да се избегне излишното чакане и да се увеличи точността на доставките. Автомобили, които работят по един и същи маршрут, могат да се кооперират, за да създадат оптимален поток.

Съществено е, че автономните автомобили на Volvo могат да се използват като влекачи и са съвместими със съществуващите устройства за превоз на товари/ремаркета:

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*