Lyft вече е 100% въглеродно неутрална

Американската услуга за споделени автомобили Lyft обяви, че вече е напълно въглеродно неутрална и се ангажира да стане 100% захранвана само от възобновяеми енергийни източници. Компанията,конкурент на Uber, ще се стреми да постигне състояние, при което посреща търсенето на електричество за всичките си офиси, шофьорски центрове и електрически автомобили само от възобновяеми източници. Фирмата не е определила краен срок, но казва, че ще си сътрудничи с местни партньори, за да постигне новата цел.

Според съобщението на Lyft, компанията е инвестирала милиони долари в програма за въглеродна компенсация. Тя работи съвместно с компанията за чиста енергия 3Degrees за закупуването на ВЕИ кредити, когато не може да получи достъп до нулевовъглеродна енергия.

Сега компанията се готви да пусне програми и за споделени велосипеди и скутери, които също следва да спомогнат за намаляване на емисиите.

В публикация в блога на Lyft се посочва важността на Срещата на върха за глобални действия за климата, която се провежда в родния град на компанията: “Докато в Сан Франциско се събират световните лидери, за да се справят с неотложната заплаха от изменението на климата, ние удвояваме своите ангажименти за опазването на климата и чистата енергия”. Компанията обещава и да работи с частни и публични партньори, за да “изведе въглерода от транспортната система”.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*