Starbucks ще сервира кафето по устойчив начин

Starbucks обяви инициатива за проектиране, изграждане и експлоатация на 10 000 “зелени кафенета” в световен мащаб до 2025 г. С това компанията се надява да провокира сектора на търговията на дребно да работи по-устойчиво.

Стандартът “Starbucks Greener Stores” е разработен така, че да очертае критерии за ефективност, чрез които функционирането на кафенатата да стане “зелено”. Рамката е разработена с помощта на експерти като Световния фонд за дивата природа (WWF). Някои от ключовите елементи на рамката включват енергийна ефективност и управление на водите; възобновима енергия; здравословна околна среда; отговорни материали; отклоняване на отпадъците; насърчаване на култура на устойчивост.

Веригата кафенета заяви, че очаква, че новата рамка да й спести 50 млн. долара от комунални услуги през следващите 10 години.

“…Устойчивото кафе, сервирано устойчиво, е нашият стремеж: ние знаем, че проектирането на зелените кафенета не само е отговорно, но и е икономически ефективно,” заяви Кевин Джонсън, президент и главен изпълнителен директор на Starbucks.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*