Децата в София събраха 15,5 тона хартия за рециклиране

15,5 тона хартия са събрали и предали децата от София, които участваха в кампанията „Стара хартия за нова книга“. С това децата са спасили от изсичане 202 дървета и са получили над 3200 нови книжки, съобщиха от Столична община.

Управителят на Книжен център „Гринуич“ Виктория Бисерова също приветства всички деца. „Избрали сме деня преди първия учебен дена, за да ви покажем, че няма нищо задължително и нищо не е скучно – нито училището, нито събирането на отпадъци, нито почистването на стаята или четенето на книги,” заяви Виктория Бисерова, на Книжен център „Гринуич“, пред който се състоя връщането на старата картия. „Важното е да се забавляваме, а вашите приключения започват от утре и ви предстои цяла една година да откривате нови светове – такива, каквито ще откриете и в книгите“.

Още три големи общини ще бъдат домакини на кампанията до края на месеца: Русе на 23 септември, Плевен на 24 септември и Пловдив на 29 септември.

Организатори на инициативата „Стара хартия за нова книга“ са „ЕКОПАК България“ АД и Книжен център „Гринуич“. За да има книжки с всякакви интересни истории се грижат и издателствата-партньори в кампанията – „Ентусиаст“ и „Труд“, както и ЕГМОНТ, „Книгомания“, „Хермес“, „Бард“, Фют“, „Сиела“, „Софтпрес“, ПАН, „Златното пате“, „Албо груп“.

1 коментар

  1. В България има целенасочен финансов геноцид спрямо българите.
    Нищо чудно да чуете,че деца даряват кръв за пострадали при катастрофи в България!

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*