RE100: Зелените компании се справят по-добре от конкурентните си

Компаниите, които се снабдяват с електричество от възобновяеми източници, превъзхождат финансово своите конкуренти. Това сочи нов доклад, публикуван от RE100 – инициатива на The Climate Group, която насърчава фирмите да се ангажират да използват 100% възобновяема енергия.

Докладът е изготвен с помощта на Capgemini Invent. Той сравнява финансовото представяне на 152 компании-участници в RE100, сред които има много висококласни марки като Vodafone, Sony и RBS, спрямо над 3000 конкурентни фирми.

Анализът сочи, че във всички сектори членовете на RE100 се представят по-добре от конкурентите си, които не използват 100% зелена енергия, си по отношение на маржовете на нетната печалба и печалбата преди лихви и данъци. Разликата варира от 0,3 до повече от седем процента.

Резултатите показват, че от намаляването на емисиите има полза не само за природата, но и за бизнеса. Това може да включва намалено потребление на енергия, подобрена репутация и др. Проучването все пак посочва, че „резултатите не са непременно доказателство за причинно-следствена връзка между използването на източници на възобновяема енергия и финансовите резултати“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*