Лондон отвори фонд за чист въздух в размер на 6 млн. лири

Кметът на Лондон Садик Хан призова общините в британската столица да кандидатстват за дял от отворения фонд в размер на 6 млн. лири, предназначен за справяне с местните „горещи точки“ за замърсяване на въздуха. Финансирането е част от друг, по-голям Фонд за качество на въздуха на стойност 20 млн. Паунда. Парите ще са на разположение на районните съвети за въвеждане на станции за зареждане на електрическите автомобили, зелени услуги по доставки и въвеждане на превозни средства с ниски емисии, потвърди Хан в края на миналата седмица.

Четири нови зони с ниски емисии също ще бъдат финансирани с пари от фонда. Те трябва да позволят на районите с най-високо замърсяване да обособят улици без автомобили, да насърчат използването на електрически автомобили и да предприемат мерки за намаляване на емисиите от строителните машини.

„Нашият мръсен, токсичен въздух е национална здравна криза, която допринася за десетки хиляди преждевременни смъртни случаи във Великобритания всяка година“, каза Хан. „Новото финансиране ще помогне на общините да предприемат целенасочени действия, за да допълнят тези силни мерки и да подобрят своите местни територии -в полза на всички лондончани“.

Кметът обаче призова правителството да освободи допълнителни ресурси, за да „спечели битката“ срещу замърсяването на въздуха.

 


Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_1ad0_0.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /home/technews/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1924

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*