Да си платиш паркинга с… пластмасови шишета

Паркинг-операторът в британския град Лийдс CitiPark ще насърчава хората да рециклират старите пластмаси, като им даде възможност да си плащат за паркинг чрез пластмасови бутилки. Компанията стартира едномесечна кампания в паркинга на Merrion Center в Лийдс, където шофьорите ще могат да предават пластмасови бутилки и да получават ваучери, които могат да използват за заплащане на паркирането си.

Бутилките трябва да бъдат с обем 500ml или по-големи. Всяка бутилка може да бъде сменена за ваучер за 20 пени. Няма ограничение за броя бутилки, които хората могат да донесат.

Бутилките ще бъдат събирани и рециклирани за направата на използваеми предмети като копчета, играчки и столове.

Новото предложение ще бъде придружено от еднаоседмична кампания с дейности за рециклиране и устойчивост, обединяващи търговците на дребно и други организации в търговския център през седмицата до 22 октомври.

Предложението представлява двойна печалба за клиентите, коментираха от фирмата. Кампанията не само предлага възможност за безплатно паркиране – или такова с отстъпка – но и позволява на хората да се отърват от отпадъчните си пластмасови бутилки и да допринесат за опазването на околната среда.

Ходът е най-новият от поредица кампании компании, главно от сферата на търговията на дребно, за пилотни схеми за връщане на пластмасови бутилки чрез депозити, където клиентите могат да си осигурят пари или ваучери чрез непотребните шишета.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*