Е-станциите на Kaufland правят възможно пътуването с електромобил от София до морето

Станциите за зареждане на електромобили в магазините на Kaufland вече правят възможно пътуването с електромобил от София до морето или обратно. Сега търговската верига предлага зареждане на акумулаторни коли в шест свои търговски обекта – два в столицата, по един в Пловдив и Стара Загора и по един във Варна и Бургас.

Най-новото попълнение в набора от зарядни станции за електрически превозни средства на Kaufland са две безплатни бързозарядни станции в магазини в София и в Пловдив: във филиала на търговската верига в кв. Крива река в столицата вече могат да се зареждат електрически велосипеди, мотопеди и тротинетки, а във филиала в кв. Тракия в Пловдив пък беше открита първата за компанията в града станция за електрически автомобили. През следващите месеци се очаква веригата да открие електрическа зарядна станция и във филиала си във Велико Търново.

„Новооктирата станция за е-велосипеди е първата по рода си в България. Тя е специално проектирана за зареждане на електрически велосипеди и може да се използва безплатно от всички собственици на електрически велосипеди, мотопеди или тротинетки,“ уточняват от Kaufland България. „Станцията разполага с три клетки за зареждане. Това прави възможно използването й за три превозни средства едновременно. Клетките се заключват с четирицифрен код по избор на потребителя, като всяка от тях разполага с достатъчно място и за съхранение на малък личен багаж“.

Общият брой станции, инсталирани от Kaufland България във филиалите на веригата, става седем – шест за автомобили и една за велосипеди и мотопеди. Инвестицията на компанията за всяка електрическа станция е около 80 000 лв, подчертават от търговската верига. Досега компанията е инвестирала над 470 000 лева в изграждането на зарядни станции.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*