Израел готви забрана за колите на бензин и дизел от 2030 г.

В момента в Израел няма много електрически автомобили, но изглежда това ще се промени през следващите 10 години. Страната планира да забрани продажбата на нови бензинови и дизелови автомобили от 2030 г. Тя ще изисква всички нови автомобили да бъдат изцяло електрически или захранвани с природен газ.

На този етап това е просто предложение, но израелският енергиен министър Ювал Щайниц очаква правителството да одобри плана до края на годината. Това е част от по-мащабен енергиен план на министерството на енергетиката, целящ да намали потреблението на изкопаеми горива в страната. Изключение може да остане природният газ, който е наличен в големи количества в границите на Израел.

Що се отнася до превозните средства, политиката очевидно ще насочи вниманието към електромобилите. За да спомогне за насърчаването на развитието в тази област, планът призовава правителството да намали драстично данъците върху електрическите превозни средства, за да бъдат по-евтини. Що се отнася до инфраструктурата в подкрепа на подобна промяна, Щайниц намеква за предстоящи промени. Подготвя се монтирането на „повече от 2000 нови зарядни станции в цялата страна“, според министъра.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*