Умните електромери – пазар за 20 млрд. долара

Глобалният пазар за интелигентни измервателни уреди (смарт-електромери) ще достигне на стойност над 19,98 млрд. долара до 2022 г. Докладът беше публикуван от MarketsandMarkets и сочи, че индустрията се очаква да расте в различни региони от света.

Интелигентните електромери представляват средства за мониторинг и показване на потреблението на енергия у ютилити компаниите и техните клиенти. Като такива тези устройства се превръщат в популярен начин потребителите да се опитат да направят енергопотреблението си по-ефективно и икономично.

В световен мащаб този пазар ще расте с по 9,34% средно годишно в периода от 2017 до 2022 г., сочи докладът.

Пазарът в Северна Америка се оценява като най-голям. Текущият растеж там се дължи на държавните политики, нуждата от енергоспестяване, разрастването на интелигентните мрежи и усилията на компаниите за комунални услуги за подобряване на точността на таксуването и обслужването на клиентите.

Азиатско-тихоокеанският регион е вторият по големина пазар и през следващите четири години ще бъде най-бързо развиващият в областта на умните измервателни уреди. Според доклада, и Китай се развива динамично под влиянието на фактори, сходни на тези в Северна Америка. Бурно развитие предстои и в Индия, вещае докладът. Очаква се Япония също да има значителен ръст.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*