Мини-къща на колела използва вълна и коноп за термоизолация

Малките домове носят особено очарование и уют, но за едно тричленно семейство малкият им дом „Валхала“ е същинско приключение. Построена от френската строителна фирма Baluchon, тази къщичка на колела, обвита в дървесина, представлява лека конструкция, която е с дължина под 7 метра; вътре обаче се крие смайващ интериор, който използва пространството стратегически. В резултат на това вътре има цели две спални.Невероятно, нали?

Облечен в червен кедър с бели и тъмни акценти, малкият дом „Валхала“ има модерен облик. Три прозореца и серия остъкления от всяка страна придават на дизайна съвременни форми и озарявават с естествена светлина интериора.

За да се създаде енергийно ефективна обвивка, домът е изолиран с устойчиви материали: овча вълна за пода; памук, лен и коноп за стените; дървесни влакна за тавана.

Интериорът е облицован с леки смърчови панели, които спомагат за усещане за по-голямо пространство. Входната врата се отваря към напълно оборудвания кухненски бокс, обзаведен с вградени шкафове, хладилник, мивка и готварска печка с пропан и с две горелки. На съседната стена тясното бюро служи като работно пространство или като трапезна маса.

Основната спалня, която разполага с достатъчно място за двойно легло, е разположена в таванско спално помещение. До него се достига по набор от „плаващи“ стълби.

От другата страна на къщата има още една по-висока платформа, която „носи“ хола.

Под всекидневната на приземния етаж има малка стая в непосредствена близост до кухнята. Отделена от общото пространство с пердета, тази компактна област е добре осветена и идеална за детска стая, кътче за гости или допълнително килерче.

     

Снимки: Винсент Буху за via Baluchon

3 коментара

  1. Добър вечер!Каква е цената на тази мини къща?

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*