Камион с нулеви емисии прави пици „в движение“

Pizza Hut и Toyota са се заели да преобразят представите на хората за хапване „в движение“. Сега те имат прототип на система за доставяне на свежа, питателна и гореща пица до прага на клиентите си – с помощта на бродещ камион за пици. Toyota Tundra PIE Pro е голям пикап, в който има цяла фабрика за пици. Той е пълен с изцяло компютърно управлявани роботизирани машини. Те правят вкусни пици за нула време, а возилото ги доставя с нулеви вредни емисдии.

Смайващото решение беше представено на ежегодно шоу за специализирано оборудване на Toyota и е наистина забележително творение. Въпреки че светът е виждал какви ли не гениални камионетки за приготвяне и разнасяне на храна, Tundra Pie Pro може би е бъдещето на доставките на топли пици и други популярни храни до клиентите.

Направеният по поръчка мини-камион има уникална каросерия, която е превърната в открита кухня. Когато дойде поръчка за пица, чифт компютърно управлявани роботизирани ръце отварят хладилника и изваждат избраната пица. След това ръцете я поставят върху конвейерна лента, която преминава под високоскоростна фурна. След като храната се сготви, втората ръка изважда пицата и я поставя на дъска за рязане. Там тя я нарязва на шест равно големи резена. Робо-ръцете дори слагат пицата в кутия и така тя отива при клиента – гореща, с вдигаща се от нея, пара, ароматна, току-що изпечена. Целият процес, от начало до край, отнема не повече от седем минути.

Въпреки че целта на експеримента е да се създаде по-бърза система за доставки, екипът на Pizza Hut и Toyota е съсредоточен и върху създаването на екологично чистия автомобил като средство за доставка. Екипът е взел Tundra с конвенционално бензиново задвижване и го е заменил с водородна горивна клетка, за да направи камиона, както и всички кухненски компоненти, нулевоемисийни.

Според Мариан Радли, главен маркетинг директор на Pizza Hut, амбициозният проект търси по-бърз и по-ефикасен начин да се изпращат пиците на клиентите, без да се замърсява околната среда. „Нищо няма по-добър вкус от прясната пица, извадена направо от фурната“, обясни Радли. „Tundra PIE Pro оживява нашата страст към иновациите не само в нашето меню, но и в дигитализираното й доставяне, за да осигури възможно най-доброто преживяване за клиентите“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*