Инвестицията в сградни IoT се изплаща за няколко месеца

Пазарът на IoT решения за малки и средни комерсиални сгради ще расте бързо в близките години, за да достигне 4 млрд. долара към 2027 г., според прогноза на Navigant Research, която включва хардуера, софтуера и услугите.

По-рано собствениците и наемателите на неголеми сгради не бързаха да внедряват технологии за „интернет на нещата“, но сега се наблюдават признаци за ръст в този сегмент. На пазара излизат все по-привлекателни IoT продукти и услуги, а ползата от тяхното внедряване в малки и средни сгради става все по-очевидна и интересът към технологията расте.

Внедряването на IoT ще доведе до икономия на енергия за осветление, отопление, вентилация и климатици. При това срокът за възвръщане на инвестицията в „интернет на нещата“ може да бъде кратък – от няколко месеца до една година, отбелязват анализаторите.

През настоящата година пазарът на IoT решения за малки и средни търговски сгради ще възлезе на 533,8 млн. долара. Очаква се този пазар да расте с 25,1% средногодишно и към 2027 г. да достигне 4,0 млрд. долара в световен мащаб, като в тази сума влизат хардуерът, софтуерът и услугите.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*