Стар склад се превръща в стилен хотел с медна „корона“

Един стар, 80-годишен склад в Сидни, Австралия, е елегантно ремонтиран и превърнат в шикозен хотел на име Paramount House – бутиков имот, който демонстрира силата на устойчивите практики по повече от един начин. Хотелът има 29 уникални стаи, обединени от фоайе, озарено от изобилно слънце, което съчетава оригинални архитектурни елементи със съвременни елементи. В допълнение към внимателното обновяване на историческата сграда архитектите са използвали материали, добити на местно ниво, навсякъде, където е възможно. Те са инсталирали и 7 кВт фотоволтаичен слънчев масив на покрива, за да допълнят енергийните нужди на сградата.

Наречен Paramount House (на името на някогашното Paramount Pictures Studio, намирало се на това място), хотелът е завършен за четири години и бе отворен за гости тази година. Редизайнът запазва „суровите” индустриални черти на тухлената зидария от 1930-те. Заедно с това архитектите са заимствали части от стила на арт-декорите от заобикалящата среда в някогашния филмов квартал. Те са добавили и слънчезащитен екран от медна „дантела“, поставени като корона на сградата.

В рамките на възстановената тухлена и дървесна обвивка са вмъкнати структурни и архитектурни метални елементи, бетон, подови дъски от рециклирано дърво, екологични лепила, местно оформени плочки и обзавеждане, изцяло изработено в Австралия. Бившият филмов склад пък е преобразен в приветливата рецепция. Всеки от апартаментите включва външна тераса, внимателно проектирана за оптимално засенчване и естествена вентилация.

 

Изображения: Том Рос и Катрин Лу / Breathe Architecture

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван




*