Volvo отива на голямо автомобилно изложение без нито един модел за показване

Volvo Cars at Automobility LA - This is not a car

За първи път Volvo Cars ще участва на автомобилно изложение, без да покаже нито един автомобил на щанда си – това ще се случи на предстоящия автосалон в Лос Анджелис „Automobility LA“. С този крайно необичаен подход производителят иска да провокира дискусия за бъдещето на мобилността.

„Откакто съществуват автомобилните изложения, на фокус винаги са били автомобилите, представени на традиционната въртяща се платформа или под луксозни копринени покривала. Но автомобилите се променят, индустрията се променя, променят се и очакванията на хората, които използват автомобили“, казват от фирмата. Днес много по-важни са промените, които наблюдаваме в начина на придвижване. По-съществени стават постоянната свързаност, споделените пътувания, безпилотното движение, автоматизираните доставки и др.

„Вместо да покажем концептуален автомобил, ние ще говорим за концепцията за автомобил. Тази година ние няма да спечелим наградата за най-добър автомобил на изложението – и се чувстваме добре, защото това не е автомобилно изложение“, казва Мартен Левенстам, отговорник за продуктовата стратегията на Volvo Cars.

През това време стратегията за електрификация на Volvo остава ясно дефинирана: от 2019 г. всеки нов Volvo модел трябва да е електрифициран (хибрид или изцяло електрически), като целта е до 2025 г. 50% да са изцяло електрически.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*