IRENA и Абу Даби дават $50 млн. за възобновяема енергия в развиващите се страни

възобновяема енергия

Фондът за развитие на Абу Даби (ADFD) и Международната агенция за възобновяема енергия (IRENA) приемат заявления за финансиране на ВЕИ проекти в рамките на новата програма за финансиране IRENA / ADFD на стойност 50 милиона долара. Средствата са осигурени от Фонда за развитие на Абу Даби и ще се дават за проекти възобновяема енергия в развиващите се страни, които имат държавни гаранции. Тези ВЕИ проекти следва да са насочени към подобряване на достъпа до енергия, подобряването на жизнения стандарт и ускоряването на устойчивото развитие.

До този момент ADFD е отпуснала 350 милиона щатски долара в рамките на предишните седем на програмата за финансиране за проекти за възобновяема енергия, препоръчани от IRENA. Добре дошли са проекти, представяни от министерства, дружества за комунални услуги и агенции за електрификация на селските райони, които могат да получат държавна гаранция за заема от ADFD.

„Възобновяемата енергия може да окаже силно въздействие върху поминъка на хората по света“, каза генералният директор на IRENA Аднан З. Амин. „Това е най-разходно-конкурентният вариант за разширяване на достъпа до енергия и подобряване на социално-икономическото благосъстояние, създавайки работни места и давайки власт на местните общности“.

Програмата, подробности за която са достъпни на сайта й, ще приема кандидатури до 17 ч. на 14 февриари 2019 г.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*