Schneider Electric се зарече да стане въглеродно неутрална до 2030 г.

Schneider Electric обяви вчера, че мащабира своите цели за превръщането си в зелен бизнес в подкрепа на постигането на целите на ООН за устойчиво развитие.

Настоящите, вече разширени цели на компанията, включват 21 нови ангажимента, вписани в „Барометър за влиянието върху устойчивостта 2018-2020“. Производителят ще търси постигането на пълна въглеродна неутралност до 2030 г. в своите заводи и обекти. Това включва специфични ангажименти за преминаване към 100% възобновяема електроенергия, използване на 100% рециклируеми опаковки или такива за многократна употреба, възстановяване на 100% от промишлените отпадъци. До 2050 г., считано от вчера, компанията трябва да намали въглеродните си емисии с повече от 50% спрямо данните от 2015 г.

„Спешността на климатичната криза нараства…,“ коментира Жил Вермо Дероше, старши вицепрезидент по устойчивостта в Schneider Electric. „Парижкото споразумение, подписано преди три години, ни дава много по-ясно разбиране за това, което е нужно. Сега сме на етап, когато трябва да постигнем ограничаване на глобалното затопляне до по-малко от 2°C над прединдустриалните нива, за да избегнем голямо екологично бедствие“.

„Решенията, които вземаме днес, са от решаващо значение за осигуряването на безопасен и устойчив свят за всички – както сега, така и в бъдеще. В Schneider Electric ние вярваме, че устойчивостта и иновациите са технологично възможни още днес,“ добави Жил Вермо Дероше.

Съобщението на компанията не случайно съвпадна с COP24 – глобалната конференция за устойчиво развитие, което се провежда в Полша.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*