Британска Колумбия готви преход на домовете и колите към чиста енергия

Преди броени дни западната канадска провинция Британска Колумбия обяви, че скоро ще забрани колите с ДВГ, а ето, че сега очерта мерки, с които смята да намали въглеродните си емисии с 40% до 2030 г. Това включва преход на домовете и превозните средства към чиста или възобновяема енергия.

Провинцията ще продължи да използва втечнен природен газ, предвижда планът. Той призовава предприятията за втечнен природен газ да използват „най-зелената налична технология“.

Около 75% от планираните намаления на емисиите в Британска Колумбия ще бъдат постигнати чрез мигриране на домовете, превозните средства и промишлеността от изкопаеми горива към чиста и възобновяема енергия, чрез повишаване на енергийната ефективност и чрез привличане на нисковъглеродни инвестиции. В резултат на това се очаква Британска Колумбия да намали въглеродните си емисии до 38,2 милиона тона до 2030 г. Това е с 40% по-ниско от нивото от 2007 г. След това провинцията планира да „смъкне“ равнищата им до 12,7 милиона тона до 2050 г.

В прехода към по-чисти горива ще се разчита изключително на водорода и втечнения природен газ. Според плана, всички нови домове и сгради трябва да бъдат с почти нулеви въглеродни емисии до 2032 г. Предвижда се и увеличение на финансирането за реконструкции на стари сгради.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*