Голямо US енергодружество ще става нулевовъглеродно до 2050 г.

Excel Energy, едно от десетте най-големи американски енергийни дружества, обяви тази седмица ангажимента си да стане напълно въглеродно неутрална компания до 2050 г. Анонсът декларира намерението на компанията да постигне 80% намаление на въглеродните си емисии до 2030 г.

Дружеството, което се намира в Минеаполис, обслужва 3,6 милиона клиенти в Колорадо, Мичиган, Минесота, Ню Мексико, Северна Дакота, Южна Дакота, Тексас и Уисконсин. Една от причините за инициативата на Excel е потребителското търсене.

„Когато клиентите ти искат нещо отново и отново … наистина слушаш. Ето – Боулдър, град Денвър, Брекенридж … Пуебло – те обмислят или категорично са решили да преминат към 100% възобновяема енергия,“ каза Бен Фоуки, главен изпълнителен директор на Excel по повод анонса на компанията.

Според Vox, „възобновяемите енергийни източници бележат ръст на Запад, стават все по-популярни сред политиците, градовете, корпорациите и обикновените данъкоплатци. В полза на Excel е да изпревари кривата и да даде на хората това, което искат“.

Обещанието на Excel да стане въглеродно неутрална компания е различно от обещанието да използва само възобновяема енергия. „Разликата е, че „нулевовъглеродна“ включва не само възобновяемите енергийни източници, но и модерните атомни електроцентрали и електроцентралите на база изкопаеми горива със системи за улавяне и улавяне на въглерода“, обясниха от компанията. Енергийното дружество обръща внимание на това в прессъобщението си, като казва, че „компанията смята, че целта й от 2030 г. може да бъде постигната чрез възобновяема енергия и други налични технологии“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*