Строят 200 MW соларни централи за най-новия център за данни на Facebook

Walton Electric Membership Corporation (EMC) – електроенергийно дружество, собственост на крайни потребители – сключи договори с два разработчика на слънчеви електроцентрали за изграждането на два нови проекта, които ще доставят соларно електричество за новия център за данни на Facebook в Нютън Каунти, Джорджия. Сътрудничеството е най-големият проект за слънчева енергия в щата. Самият център ще бъде захранван изцяло с възобновяема енергия.

Facebook избра Walton EMC като доставчик на електроенергия за центъра си за данни в Нютън още когато през март обявиха, че започва изграждането на съоръжението – сграда с обща площ 90 000 кв. метра.

Silicon Ranch и Strata Solar са фирмите, които ще изградят новите слънчеви централи от световна класа, за да захравнат новия център за данни.

Центърът за данни на Facebook в Нютън е деветият от най-съвременните съоръжения в САЩ. Центровете са сред най-модерните, енергийно ефективни съоръжения в света. Те използват с 38% по-малко електроенергия от „средностатистическия център за данни“.

„Щастливи сме да приветстваме Silicon Ranch и Strata Solar като партньори на Facebook, Walton EMC и Morgan Stanley,“ заяви главният изпълнителен директор на Walton EMV Рони Лий. „Уникалните ни споразумения ще послужат като образци за подобни проекти из цялата страна и ще донесат забележителни икономически ползи на местно равнище“.

„Ние сме развълнувани да работим с Walton EMC, Silicon Ranch и Strata Solar за изграждането на 200 мегавата нови соларни ресурси в Джорджия,“ заяви Рейчъл Питърсън, вицепрезидент по стратегиите за енергия за центровете за данни на Facebook. „Ние сме решени да поддържаме всички операции на Facebook със 100% възобновяема енергия и тези нови слънчеви електроцентрали ще ни помогнат да постигнем тази цел за нашия нов център за данни в Нютън.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*