“Арсенал” ще използва батерия за захранване на “Emirates Stadium”

Футболният клуб “Арсенал” обяви инсталирането на система за съхранение на енергия чрез батерии, която ще съхранява достатъчно електричество, за да гарантира работата на стадиона “Emirates Stadium” за цял мач. Енергията ще се доставя от ВЕИ дистрибутор – Octopus Energy.

Системата за съхранение, разработена от британската Pivot Power, е проектирана така, че да отговаря на максимални нива на консумация на енергия по време на футболна среща. Тя ще съхранява достатъчно енергия, за да поддържа работата на Emirates в продължение на 90 минути. Това е еквивалентът на захранването за 2 700 домове за два часа.

Батерийната система е е най-голямата от която и да е друга система за съхранение на енергия за спортна площадка във Великобритания. След добавянето на системата през лятото на 2019 г., устройството с площ 180 кв. м. ще има капацитет 3 MW / 3.7 Mwh.

Батерийната система ще работи в продължение на 15 години. Батерията ще генерира доходи, като предоставя услуги на националната електропреносна мрежа, за да помогне за балансиране на предлагането и търсенето.

“Това е голяма крачка напред към целта да бъдем ефективни при използването на енергия и да работим за намаляване на въглеродния си отпечатък като организация,” коментира изпълнителният директор на “Арсенал” Винай Венкатешам.

Министърът от департамента по стратегии за бизнеса, енергията и индустрията Клеър Пери определи проекта като “хеттрик”, състоящ се от справянето с пиковото търсене на енергия, съхранението на чисто електричество и подпомагането на елекроенергийната система.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*