Пожарникар от Денвър построи чуден семеен дом от 9 корабни контейнера

Регън Фостър – пожарникар от Денвър – обикновено прекарвал дните си в гасене на пожари, но по време на лечение на травма решил да се опита да построи своя дом-мечта. Е, резултатите са забележителни. Използвайки собствен проект, Фостър е превърнал девет стари корабни контейнера в огромен семеен дом с изтънченост, която съперничи на работата на всеки професионален архитект.

Работейки с архитекта Джо Симънс от BlueSky Studio, Фостър създал дизайна и работил като главен изпълнител на проекта. За да се изгради рамката на дома, на земята били поставени четири контейнера – по двойки, разположени на разстояние 8 метра един от друг. След това били поставени още четири контейнера в горната част на първото ниво, като няколко от тях били избутани напред, за да могат да се изправят над приземния етаж. Деветия контейнер е поставен перпендикулярно на гърба на второто ниво.

Екипът покрил дома с поредица от плоски покриви, а предната фасада обгърнал с дървени панели, контрастиращи с гофрирания метал. В контейнерите били прорязани големи прозорци, за да се осигури естествена светлина за интериора.

Въпреки забележителната външност, интериорът на дома е още по-интересен: вътре има седем спални с пет бани. Влизайки в голямата стая, посетителите биват посрещати от извисяващи се тавани и отворен план, който води към голям вътрешен двор. Като част от основния план Фостър бил решен да запази естествената индустриална естетика на контейнерите. Вътрешността на стените била изолирана и покрита с гипсокартон, но вътрешните стени и тавани в жилищното пространство са оставени непокътнати, така че гофрираният метал да бъде видим.

Фостър, който има страст към създаването на мебели, използвал регенерирано дърво за много от домашните мебели и дизайнерски елементи. Например, подовата настилка в дома е направена от дърво от стара плевня и дъски от отрязано дърво. Фостър дори преобразувал една стара орехова плоча в плъзгаща се врата и използвал дървен материал, предназначен за отпадъци, за да създаде конзолна пътека, която минава по дължината на втория етаж.

Излишно е да се каже, че процесът на изграждане на собствения му дом е родило нов професионален път за Фостър. След като завършил проекта, пожарникарят се оттеглил от работата си в пожарната и започнал своята собствена дизайнерска и строителна компания: „Фостър Дизайн“.

      

Снимки: Регън Фостър и Крис Бойлън за Foster Design

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*