Toyota и Panasonic заедно ще правят батерии за електромобили

Toyota се съюзява с Panasonic в бизнеса с батерии за електромобили (снимка: Toyota)

Toyota Motor Corporation и Panasonic Corporation сключиха споразумение за създаването на съвместно дружество, което ще прави батерии за електрически автомобили. Дейността на новото дружество ще включва проучвания, разработки, производствен инженеринг, производство, получаване на поръчки и управление, свързани с автомобилни литиево-йонни батерии, твърдотелни батерии и акумулатори от следващо поколение.

Съотношението на дяловото участие в съвместното предприятие ще бъде 51% за Toyota и 49% за Panasonic. След като договорът получи, евентуално, одобрение от органите за защита на конкуренцията в съответните държави и региони, дружеството би трябвало да заработи през 2020 г.

Toyota ще участва в джонт-венчъра с оборудване и персонал в областите на разработване и производствен инженеринг, свързани с акумулаторни клетки. Panasonic ще се включи с оборудване, други активи, пасиви, персонал и други елементи в посока разработване, производствен инженеринг и производство. Общият брой на служителите от двете дружества, които ще бъдат прехвърлени в новата съвместна компания, е 3500.

Продуктите, произвеждани от съвместното предприятие, ще бъдат продавани на различни автомобилни производители, най-вече чрез Panasonic.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*