Кънектикът може да направи задължително училищното обучение за изменението на климата

Представителят на щата Кънектикът Кристин Палм, демократ от град Честър, е предложил законопроект, който превижда задължително училищно обучение в сферата на изменението на климата в държавните училища в Кънектикът. Ако законопроектът, предложен от Палм, стане закон, ученето за изменението на климата в Кънектикът ще започва още от началното училище. Това би било и първият законопроект в САЩ, който прави задължително образоването по темите за изменението на климата.

„Много училища вече направиха изучаването на изменението на климата избираем предмет, но аз не вярвам, че трябва да бъде избираем“, казва Палм. „Мисля, че трябва да е задължителен. И мисля, че трябва започва рано, така че да няма извинение децата да растат в неведение за това какво се случва“.

В САЩ вече действат т. нар. „научни стандарти от следващото поколение“, които превръщат изучаването на изменението в нещоосновно за за образованието в областта на науката, но този вид учение започва едва в средното училище. Поради наличието на подобни стандарти Фран Рабиновиц, изпълнителен директор на Асоциацията на държавните училища в Кънектикът, смята, че новото законодатестлво би било излишно. Учебната програма вече се занимава достатъчно с изменението на климата и преподавателите вече преподават стандартите, казва Рабиновиц.

Palm смята, че изменението на климата е толкова спешно и заплашително, че трябва да бъде основен приоритет в образованието на децата.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*