Над 30 мултинационални компании преминават към е-коли

Повече от 30 глобални корпорации вече са се зарекли да загърбят превозните средства с двигател с вътрешно горене в полза на новото поколение електрически автомобили. Ангажиментът е част от инициативата EV100, която има за цел електрифицирането на над два милиона превозни средства до 2030 г. чрез своите членове.

Първият годишен доклад на Групата по климата в инициативата EV100 разкрива, че 31 мултинационални компании с общи приходи от над 500 млрд. долара вече са поели ангажименти да подменят използваните от тях коли с електромобили. Сряд тях са имена като BT, IKEA, Unilever, EDF и Летище Хийтроу.

Докладът предоставя подробен преглед на ангажиментите, поети от 23 компании-членки, които заедно обещават да мигрират 145 000 автомобила към електрическо задвижване. Те работят на 66 пазара по света, а крайният им срок да постигнат заложената цел е 2030 г.

Като цяло поетите ангажименти от тези 23 фирми биха могли да помогнат за спестяването на около 6,6 милиона тона CO2, според анализа.

Измежду всички членове 95% посочиват намаляването на парниковите газове като „много важен“ или „значителен“ двигател за преминаването към ЕПС. 80% подчертават, че решаването на проблема със замърсяването на въздуха е основна причина. Една трета определят и финансовите спестявания като стимул за инвестиране в електромобилите.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*