Tesla купува Maxwell Technologies

Tesla планира да придобие „специалиста“ по съхранение на енергия Maxwell Technologies. Сделката е на стойност 218 млн. долара. С това голямото име в света на на електромобилите се стреми да подсили своето поделение за батерии.

Американският автомобилен производител заяви, че придобива 45,9 милиона акции на Maxwell Technologies при цена от 4,75 долара на акция. Съгласно споразумението, което подлежи на регулаторно одобрение, Maxwell Technologies ще стане изцяло дъщерно дружество на Tesla.

“Винаги търсим потенциални придобивания, които имат смисъл за бизнеса ни, и подкрепяме мисията на Tesla да ускори прехода към устойчива енергия по света”, се казва в изявление на компанията.

Базирана в Калифорния, Maxwell Technologies разработва “ултракондензаторна” технология, която може да съхранява и бързо да доставя електричество. Батериите от този вид са интересни за използване в промишлеността, транспорта, възобновяемата енергия и информационните технологии. Фирмата твърди, че нейните патентовани производствени методи могат да “създадат новаторска технология, която може да се прилага при производството на батерии”.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*