Изменението на климата може да е причина за сърдечни дефекти у новородените

Изменението на климата може да е свързано със сърдечните дефекти при новородените. Журналът на Американската асоциация по сърдечни заболявания публикува нови изследвания, които показват как по-високите температури са свързани с вродените проблеми със сърцето при бебета, родени през топлите месеци.

С ускоряването на изменението на климата бременните жени биват изложени на топлина повече от всякога. Учените и по-рано са доказвали, че жените, които са изложени на повече топлина по време на бременност, има по-голяма вероятност да родят бебе с вроден сърдечен дефект. Сега обаче прогнозите са, че броят на бебетата, родени със сърдечни дефекти, ще нарасне между 2025 и 2035 г., съобщава CNN. Причината ще са температурите, които продължават да се покачват в глобален мащаб.

“Резултатите ни показват драматичните начини, по които изменението на климата може да повлияе на човешкото здраве. Те предполагат, че детските сърдечни заболявания, произтичащи от структурни малформации на сърцето, могат да се превърнат във важна последица от повишаването на температурите”, обяснява д-р Ванцзян Джан.

Сърдечните проблеми са сред най-често срещаните при новородените, пише CNN. Бебетата, които са родени със сърдечни дефекти, могат да имат проблеми в ранното развитие и като цяло не се радват на добро здраве.

На лекарите не е съвсем ясно защо излишната топлина допринася за сърдечните проблеми при новородените. Предишни проучвания, провеждани с животни, показват, че топлината е вредна за феталните клетки. Тя може да разруши протеините, които са важни за развитието. Може би това е причината и за малформациите при човешките бебета.

Тъй като все пак е видно, че има връзка между топлината и сърдечните проблеми на новородените, лекарите предупреждават жените да избягват прекомерното излагане на топлина по време на бременност.

3 коментара

  1. Това заглавие направо е вафла трепач. Разбира се, че не сърдечните дефекти може да са свързани с изменението на климата, а обратно.

  2. Пълни глупости !
    Само се чудят как да заблуждават хората. ГМО-храните, ваксините, електромагнитното замърсяване, учвеличаващият се стрес не са виновни, а вината търсим в някакви 2-3 градуса ( изменение на температурата по цялата Земя).

    Вече започвам да се съмнявам във всички „новини“, които идват от американски източници. Постъпват изключително некоректно, заблуждавайки и направо манипулирайки хората с неверни и тенденциозни изводи.

  3. Дааа, ГМО продуктите и ваксините не са виновни, но виж 3-4 градуса разлика Направо смениха пола на поколенията. Я колко мъжаги с меки китки и мустакати девойки има по градския транспорт..

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*