Fiat Chrysler и Bosch плащат $373 млн. заради дизели

Фирмите Chrysler Automobiles NV и Robert Bosch се споразумяха да изплатят 66 милона долара на адвокатите на група собственици на американски дизелови автомобили след започнато съдебно дело. Компаниите бяха обвинени, че са инсталирали нелегален софтуер на продаваните от италианско-американската компания автомобили, който е гелерирал фалшиви резултати на тезтовете за вредни емисии.

В съдебния иск, заведен в Окръжния съд на САЩ в Сан Франциско, адвокат Елизабет Кабразер заяви, че след преговори под надзора на назначения от съда капитан Кайн Файнберг компаниите са се сългасили да изплатят 59 милиона долара във вид на таски за адвокатите и други 7 милиона долара разходи. Това плащане идва след друго, по-голямо, за самите собственици на спорните дизелови автомобили, чиито софтуер трябва да бъде обновен.

По силата на споразумение, обявено миналия месец, Fiat Chrysler и Bosch, която е предоставила софтуер за контрол на емисиите за превозните средства на Fiat Chrysler, ще изплатят на 104 000 собственици на дизелови коли общо 307,5 милиона долара, тоест по около 2 800 долара за превозно средство, за актуализации на софтуера.

Юридическите такси са допълнение към тези разходи.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*