Мини-дом от устойчиви материали устоява на суров северен климат

Да живееш в мини-дом предполага пестеливо и рационално използване на пространството, но да живееш в мини-дом в Канада е предизвикателство, защото той трябва да устоява и на суровия северен клиимат. Великолепната мини-къща „Ebène Tiny Home“ е проектирана да бъде енергийно ефективна точно в такава среда, благодарение на плътната топлоизолация и водна отоплителна система.

Отвън малкият дом на колела е облечен в елегантен черен кедър с акцент от светло естествено дърво. Прозорците са разположени стратегически: повечето от тях са на южната страна, а на северната има само 3 малки прозорчета. В пода е вградена водна серпентина за отопление която да поддържа вътрешното пространство топло и уютно през най-студените месеци на годината.

Вътре всички стени са бели. Подовете са от естествено дърво, а високите тавани имат кръстосани греди, което придава на дома уют. Мебелите са семпли и скромни.

Сенниците на прозорците осигуряват неприкосновеност на личния живот на двамата обитатели, млада двойка от Онтарио. От друга страна, когато не са спуснати, пространството се радва на изобилна дневна светлина, простор и свежест.

Компактен, но уютен диван е разположен в непосредствена близост до стена с дървен акцент, която се издава малко от края на конструкцията. Това пространство е оборудвано с висок плот, идеален за хранене или за работа. От другата страна на дневната има модерна кухня, изненадващо просторна, с шкафове. Има доволно много пространство за съхранение. Стълба води до второто ниво, където се намира таванът за спане, точно над банята.

    

Снимки: Minimaliste Houses

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*