Китай и Непал в историческо еко-споразумение за биоразнообранието

WWF приветства историческото решение на Китай и Непал да работят заедно за по-добро опазване на природата в техните страни.

На 3 юни двете страни подписаха Меморандум за разбирателство за опазване на околната среда и на биологичното разнообразие между държавните лесничейства администрация на Народна република Китай и Министерството на горите и опазване на почвите на правителството на Непал.

Това е исторически момент за двете страни и техните правителства са си подали ръце за първи път с цел насърчаване на сътрудничеството в областта на опазването на биоразнообразието, управлението на горските ресурси и защита на дивата природа.

WWF Китай и Непалската WWF, специализирана в опазването на дивата природа е изиграла централна роля в насърчаване на сътрудничеството между правителствата на двете страни.

Сътрудничеството между двете страни ще е особено важно за опазване на тигрите. Китай и Непал са две от общо 13 държави, където се срещат тигрите днес. Тигрите са в центъра на вниманието тази година, защото е Годината на тигъра по китайския лунен календар. В дивата природа са останали не повече от 3200 тигри, затова от WWF работят тази година за осигуряване на политически ангажименти, които да помогнат за запазването на популацията. От еко-организацията се надяват да помогнат за удвояване на броя на тигрите до следващата Година на тигъра през 2022.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*