Стара РВД кула е превърната в къща за гости с исторически чар

Една забележителна обява в Airbnb кани гости в невероятна реновирана кула за контрол на въздушното движение от Втората световна война в Шотландия.

Разположена в района на шотландските възвишения Тайн, РВД кулата HMS OWL датира от Втората световна война. Тогава е била използвана като авиобаза за самолети, влизащи и излизащи от страната. Сега кулата е реновирана и живее нов живот като оживена къща за гости. Дизайнът й носи историческия чар на военното минало.

Тайн е бивша военновъздушна база от Втората световна война. Бившата военна структура била купена от Джъстин Хупър и Шарлот Седдън, които я превърнали в семеен дом. Сега семейството живее на първите три етажа, a последният етаж на сградата се отдава под наем.

Петгодишният процес на обновяване е бил фокусиран върху запазването на военновременния характер на сградата. За да съчетаят кулата с просторния тревист пейзаж, Джъстин и Шарлот боядисали екстериора в черно. Те оставили и оригиналните прозорци със стоманени рамки, които осигуряват изобилна дневна светлина.

Вътре големите носещи бетонни колони и откритата тухлена зидария създават атмосфера на “ индустриален шик”. Големи кожени дивани и столове, заедно с печка на дърва, правят жилището уютно и примамливо.

Уникалната стая за гости на последния етаж може да приюти двама души в удобно двойно легло, а има и красива самостоятелна баня. Стаята разполага с много големи прозорци, за да озарява пространството с естествена светлина, но това предлага и зашеметяваща гледка към шотландската природа.

Изображения: HMS OWL Air Control Tower

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*