Shell придобва немска фирма за съхранение на енергия

Почти девет месеца след инвестицията си в немската фирма за системи за съхранение на енергия съхранение Sonnen петролната компания Shell обяви, че иска да придобие германския производител. Одобрението на германския орган по конкуренцията се чака в момента. Според Sonnen, има основание да се очаква зелена светлина и тя няй-вероятно ще дойде следващия месец.

Компаниите не разкриха подробности относно сделката. Основателят и главен изпълнителен директор на Sonnen Кристоф Остерман потвърди, че всички акции, притежавани от инвеститорите на Sonnen, ще се прехвърлят на Shell New Energy. Остерман каза още, че не се планират промени в управлението на немската фирма като част от придобиването.

Интересът на Shell към немската компания бе изтълкуван в Sonnen като потвърждение за “добре свършена работа”. Надеждата на екипа на фирмата е, че участието на Shell ще даде на екипа нужната опора и стабилност, която да помогне на производителя да се разгърне в този бързо развиващ се нов пазар. Там компанията се конкурира с компании като BYD и LG, посочи Остерман.

През последните месеци Sonnen се позиционира добре в САЩ и Австралия, а шефът й каза, че евентуална експанзия в Африка, Латинска Америка и Азия би заинтересувала компанията. Подобно разгръщане надали би било по силите на фирмата самостоятелно, но с опора от страна на голямата енергийна компания разширяването може да се случи.

Снимка: Sonnen

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*