Британскa фирма за батерии получи 25 млн. лири от TEPCO

Пазараът на системи за съхранение на енергия е сред най-обещаващите сектори в глобален мнащаб и не е чудно, че в последно време сделите в тази ниша „валят“; най-новата е между британската Zenobe и японския енергиен оператор TEPCO.

Японският енергиен гигант Tokyo Electric Power Company (TEPCO) и партньорът Jera са осигурили 25 милиона британски лири за Zenobe. Инвестицията, която включва и опция за още 10 милиона британски лири, е една от най-големите директни инвестиции в британска компания за съхранение на енергия.

Zenobe е независим собственик / оператор на системи за съхранение на енергия с общо 73 MW действащи активи във Великобритания. Проектите и инвестициите на дружеството включват системи, които осигуряват „бързи резерви“ за оператора на електропреносната система в страната. Това не е всичко. През януари 2019 г. Zenobe започна и разгръщането на инфраструктура за зареждане на електрически автобуси из цяла Великобритания.

Новият капитал ще помогне на компанията да разшири офертата си за собствениците и операторите на автопаркове от електрически превозни средства.

25-те милиона паунда идват след две други инвестиции в рамките на последните 18 месеца, съответно за 45,5 млн. лири и 30 млн. лири.

TEPCO и Jera “носят уникални търговски и технически възможности за Zenobe, както и ненадминат достъп до глобална верига за доставки“, заяви съоснователят на британската фирма Никълъс Бийти.

Снимка: Zenobe

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*