Строят ветроенергийна система с хвърчила в Италия

Италианската фирма подизпълнител на множество енергийни проекти Saipem ще работи с компанията KiteGen Venture за разработването, изграждането и комерсиализацията на технологията за добив на електроенергия от вятъра чрез хвърчила, проектирана от KiteGen. Тя е предназначена за производство на електроенергия от вятър на голяма надморска височина.

Целта на съвместния проект е да генерира 3MW електроенергия чрез хвърчила, свързани към наземен генератор.

Споразумението със Saipem има за цел да генерира енергия с по-голяма ефективност от въздушното движение на над 1000 метра височина.

По-големите височини осигуряват по-висока и по-постоянна скорост на вятъра. Това води до по-голям фактор на капацитета в сравнение с конвенционалните вятърни турбини, казаха партньорите. Освен това хвърчилата са по-леки от конвенционалните машини и са по-евтини за производство, добавиха те.

Saipem и KiteGen ще работят за възможното прилагане на технологията в офшорни ветроенергийни системи, където е е трудно да бъдат иснталирани типичните вятърни турбини. Технологията може да се предложи и на клиентите на Saipem като хибридно решение за интегриране с традиционните енергийни източници в нефтения и газовия сектор.

Снимка: Saipem

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*