Засаждат 2019 дървета в Перник през пролетта на 2019 г.

Пролетта на 2019 година ще „донесе“ 2019 нови дръвчета в Перник. “Гората.бг – Когато станем 100 000 ще посадим гора” и Сдружение “Дишай, Перник” заедно с Община Перник обявиха, че канят всички желаещи на залесяването на 2019 фиданки в кв. Калкас в града. „Ще сложим началото на бъдещи величествени дъбове, вечнозелени борове, ароматни и укрепващи акации и др.“

Залесяването ще започне в 10 часа на 23 март. Теренът е точно над шламохранилището на ТЕЦ “Република” (карта тук). За желаещите да дойдат от други населени места има възможност за безплатно паркиране.

Осигурени са дръвчета и инструменти за засаждане. Общината е подсигурила и водоноски за поливане на новонасадените 2019 дървета. Инструктори ще покажат на място как най-добре се засажда всяка фиданка.

„Носете си подходящи за работа дрехи и обувки, вода и храна, но най-вече усмивки и добро настроение“, призовават от Гората.бг. Всички деца са добре дошли, за да поиграят на открито и да се научат своевременно как се сади дръвче. Който желае, може да носи български трикольор.

Ден по-късно, на 24 март, пак в Перник ще бъдат засадени 400 дръвчета – в квартал Църква. Засаждането започва от 10 часа пред кметството. Теренът се намира в близост до р. Струма (карта тук). Въпреки значително по-малкия брой дръвчета акцията е от специално значение за квартала, защото по всяка вероятност ще даде началото на бъдещ парк в града.

1 коментар

  1. Имам питане. Някой заинтересува ли се какво стана със засадените дръвчета в този квартал? Ако не, аз ще ви кажа. Нищо. Няма ги. Покрити са с боклуци и тръни . Няма нито едно дръвче.Никой не си направи труда да ги полее нито веднъж. Иначе гласност се даде,че се засаждат дръвчета.

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*