Пазарът на системи за съхранение на енергия в Германия: 5 млрд. eвро

Стойността на пазара на системи за съхранение на електроенергия в Германия е достигнала 5 милиарда евро. Това е с 9% повече в сравнение с 2017 г., сочат данните на националния търговски орган BVES. Наред с това, според асоциацията, секторът е нараснал с 9% по отношение на заетите лица. Сега те наброяват 12 100 души.

BVES представи своите данни на търговския панаир „Енергийно съхранение Европа“ в Дюселдорф.

„Германската индустрия за съхранение на енергия има технологично предимство пред международните конкуренти по отношение на иновативните системи за съхранение отвъд секторните граници,“ коментира генералният мениджър на BVES Урбан Винделен. „Тя е отлично позиционирана за бъдещите изисквания на енергийната система.“

Въпреки това, според експерта, липсата на регулаторна рамка в Германия „предизвиква безпокойство“. Това е важен фактор, като се има предвид, че „чуждестранните пазари все повече стимулират ръст на търсенето“.

Системите за съхранение на енергия от комунален клас се използват за приложения като балансиране на пиковото натоварване, непрекъсваемо захранване и аварийно захранване, както и оптимизиране на снабдяването с възобновяема енергия. Нараства и ролята на системите за съхранение на енергия при инфраструктурата за зареждане за електромобили.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*