300 големи компании формираха клуб на купувачите на ВЕИ енергия

Над 300 компании, сред които и Google, Facebook, General Motors и Walmart, са сформирали алианс на купувачите на чиста енергия. Неговата цел е да добавянето на повече от 60GW нови инсталации за чиста енергия до 2025 година.

Алиансът на купувачите на възобновяема енергия (REBA) ще има офиси във Вашингтон и Боулдър, щата Колорадо, САЩ. Той би трябвало да се превърне във форум за обединяване на компаниите, който да им помогне за преминаването към по-устойчиво бъдеще.

Клубът е отворен за нови членове, стига да не са индивидуални граждани, както и за разработчици на ВЕИ системи и други доставчици на услуги, ангажирани с нулевовъглеродната енергия.

REBA ще предложи на своите членове образователни програми, инструменти и обучение, които да им помогнат при купуването на чиста енергия. Асоциацията също такаще съдейства при разработването на политики в областта на чистите енергийни източници. Обединението има за цел и да осигурява подкрепа чрез изследвания и данни в помощ на растежа на пазара на ВЕИ. Не на последно място алиансът цели да координира глобалните действия в посока разширяване на възобновяемите енергийни източници на всички пазари по света.

Главният изпълнителен директор на REBA Миранда Балентейн каза: „Никога досега не се е явявало такова обедиение – такава разнообразна група от организации, от всички индустрии, от всеки сектор – за да формират съюз с единна, ориентирана към пазара визия за нулево- въглеродно бъдеще”.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*