Доналд Тръмп пак погна вятърните паркове

Говорейки на събитие на Националния комитет на републиканския конгрес, президентът Тръмп изненада всички, като заяви, че наличието на вятърна турбина близо до дома на един човек ще обезцени имота му и… ще го разболее от рак!

„Ако имаш вятърна перка някъде недалеч до къщата си, поздравления, къщата ти поевтинява с до 75% – обясни Тръмп на колегите си републиканци. – Казват, че шумът причинява рак. Хайде кажете ми де?! Врррр, врррр!“

Твърдението, че вятърните турбини причиняват рак, е изумително. Множество проучвания до момента са търсили връзката между шума на ветрогенераторите и редица здравни проблеми, но до момента не е установена зависимост между перките и здравни проблеми като рак, инсулт, инфаркт и др.

Тръмп се захвана и с темата за смъртта на птици в резултат на сблъсъка им с витлата на ветрогенераторите. Това не е изненадващо, тъй като той е очевиден поддръжник на изкопаемите горива, но е пропуснал да забележи, че „традиционните“ енергийни източници убиват почти 15 пъти повече птици от ветрогенераторите – поне според проучване, проведено през 2009 г.

Ако вятърните турбини не причиняват рак и не убиват птици в мащаб, тогава защо Тръмп се занимава толкова яростсно с тях?

Оказва се, че Тръмп има дълга история на „схватки“ с вятърните турбини, която започва още от 2006 г. По това време Тръмп е закупил земя в Шотландия с намерението да построи голф игрище. Една ферма наблизо обаче объркала плановете му, след като решила да постави ветрогенератор на своя територия. Тръмп се заел да съди фермерите, но в крайна сметка загубил в съда.

1 коментар

  1. Тръмп да сезира компетентните служители – архиепископ Хаджаг Барсамян за източните щати и архиепископ Ховнан Дердерян за западните.

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*